Site Overlay

VERHAAL

Daryl Jay Kyle is zanger, producer en liedjesschrijver, woonachtig in Rotterdam, geboren in Hoogeveen, met Molukse afkomst. Hij begon op zijn 15e met zingen in de kerk en in de jaren daarna ontdekte hij wat het geloof voor hem betekent. Met de bijbehorende (Black) Gospelmuziek is dit een belangrijke inspiratiebron voor Daryls muziek. Ook binnen zijn familie gingen regelmatig de klanken van Soul, Funk, R&B en Jazz door de huiskamer.

Na vele optredens binnen (kerkelijk) Nederland op grote en kleine podia en horecagelegenheden, werd het in 2020 tijd voor een deelname aan het televisieprogramma Hit The Road op SBS6. Daarmee eindigde hij in de finale met een a capella versie van “Change Will Come” op de 3e plek.

De lovende woorden van o.a. Roel van Velzen, Edsilia Rombley en Alain Clark gaven Daryl een boost voor het daaropvolgende jaar, waarin hij zichzelf een doel stelde en tevens behaalde: “10 eigen geschreven singles in 1 jaar!”. Bij een van deze songs nam hij een one-taker op in Rocktown Studio’s.

 

Deze uitdaging ontwikkelde zich tot een zoektocht naar zijn muzikale identiteit. En parallel aan deze muzikale zoektocht, ontstond er een persoonlijke zoektocht over identiteit, seksualiteit en geloof. Dit verhaal zal Daryl in 2022 ten gehore brengen door middel van een video en een bijkomend concert. Deze zal audiovisueel opgenomen worden en doorontwikkeld worden in een live-album met muziekvideo’s. Deze zijn te verwachten in het najaar van 2022.

GA NAAR MEDIA of download Daryl Jay Kyles EPK.

NU CONTACT OPNEMEN

_____________________________________________
Copyright © 2023 Daryl Jay Kyle. Alle rechten voorbehouden. | KvK: 76813096