Site Overlay

VERHAAL

De twee grootste componenten in Daryl Jay Kyle’s (Daryl Tanalepy) leven zijn muziek en geloof. Hij groeide op in de kerk en speelde mee in de band sinds zijn 15e. Al snel werd hij ook gevraagd voor verschillende sessiebandjes en Daryl’s talent bleef niet onopgemerkt.

Volgens Daryl is de kerk, naast de spirituele functie, de beste plek voor jezelf om je te ontwikkelen op persoonlijk, maar ook muzikaal gebied. “Je leert dienend te spelen en je realiseert je dat het niet om jou gaat wanneer je muziek maakt”.

Daarentegen zijn we allemaal mensen en daarmee bestaat de perfecte kerk niet. “We maken allemaal fouten, maar we zijn op aarde om te groeien in, te leren en te genieten van het leven.”

Daryl’s vocale capaciteiten in een doos wil stoppen, heb je een vrij grote doos nodig. Genres die hem het best passen, zouden zijn Pop, R&B en Power Ballads. “Ik zeg altijd dat ik Gospel zing, maar ik vind niet dat Gospel is gelimiteerd aan een bepaald genre.”

Daarnaast wordt Daryl erg geïnspireerd door Soul, Funk en… Country. “Country is een van mijn guilty pleasures!”. Ook uitdagingen als Nederlandstalig en Jazz-klassiekers gaat deze muzikale duizendpoot niet uit de weg!

Ondertussen is Daryl te zien op de grote christelijke tienerevenementen, zoals Teenzone Opwekking en Square. En is hij te boeken met akoestisch gitarist in restaurants, café’s en feestjes. Daarnaast timmert Daryl hard aan de weg met het produceren van zijn eigen songs.

In 2020 haalde Daryl de finale in het televisieprogramma Hit The Road. Bekijk hieronder gauw zijn auditie!

In 2021 lanceerde hij zijn eerste single, genaamd Can’t Do It Alone.

GA NAAR MEDIA

NU CONTACT OPNEMEN

_____________________________________________
Copyright © 2021 DARYL JAY KYLE. Alle rechten voorbehouden. | KvK: 76813096