Site Overlay

VERHAAL

November 2023

Lees het verhaal hieronder of bekijk de video.

Daryl Jay Kyle is zanger, (liedjes)schrijver en producer. Opgegroeid in Drenthe, verhuisde de Molukse zanger enkele jaren geleden naar de stad waar hij verliefd op werd: Rotterdam. Zingen kwam in zijn leven rond zijn 14e, toen zijn moeder hem op musicalles zette. Daarvoor was het vooral pianospelen en deed hij mee aan Nederlands kampioenschappen hip hop met een dansteam.

Al snel begon hij met zingen in de kerk. Hier ontdekte hij wat geloof voor hem betekent. Naast de bijbehorende Black Gospelmuziek, zijn de klanken van Jazz, Soul en Funk die hij van zijn familie heeft meegekregen ook terug te horen in zijn eigen muziek. Op zijn 18e sloot Daryl zich aan bij de Teenzoneband op grootste christelijk festival van Nederland (+/- 7.000 man publiek).

In 2020 werd het tijd voor een deelname aan het nationale televisieprogramma Hit The Road op SBS6. Hij eindigde daar met een a capella versie van “Change Will Come” van Alain Clark op de 3e plek in de finale. De lovende woorden van o.a. Roel van Velzen, Edsilia Rombley en Alain Clark gaven hem een boost om te starten aan een ontdekkingsreis van zijn muzikale talenten. Daaruit volgde een geslaagde challenge van het uitbrengen van 10 eigen geschreven liedjes in 1 jaar. 

Tot zover het roze-kleurige gedeelte van het verhaal.

De ontdekkingsreis werd niet alleen een muzikale zoektocht, maar ook een hele persoonlijke. Hij werd in de tussentijd geforceerd om hard aan zichzelf te werken; Daryl werd slachtoffer van sexposure.

Sexposure: Een ongevraagde verspreiding van online seksueel getint beeldmateriaal.

“Het voelt alsof de grond onder je voeten vandaan wordt getrokken en je moet balanceren op een zijden draadje om niet om te vallen. Je bent machteloos.” – Daryl Jay Kyle

Tóch vond Daryl op een bovennatuurlijke wijze de moed om door te pakken. Zijn gevoelens en gedachtes kon hij kwijt in… schrijven! Dit schrijven heeft hij weten om te zetten in een videoverhaal, een boek & een album (zie webshop), een emailserie en maarliefst 4 (theater)concerten door heel Nederland (+/- 1.000 man publiek in totaal). Onder eigen beheer bracht hij dit alles in 2022 uit onder de projectnaam Who Am I. Lees hier het verslag van en reacties op de vierde show in zijn tweede thuisstad: Rotterdam.

De kernthema’s van het verhaal?

Identiteit, seksualiteit en geloof

Daryls creativiteit stroomt over en is ook bezig met nieuwe muziek. Daryl werkt er hard aan en is zeer gedreven om zijn verhaal naar een nationaal niveau te tillen. Hij is klaar om het verhaal aan heel Nederland – en de rest van de wereld – te laten horen! Zullen jullie paden elkaar kruisen?

Neem CONTACT OP!

_____________________________________________
Copyright © 2024 Daryl Jay Kyle. Alle rechten voorbehouden. | KvK: 76813096