Site Overlay

Who Am I

Who Am I is Daryl Jay Kyles eerste muzikale project, dat naast een album, ook bestaat uit een videoserie, boek, (theater)voorstelling en een e-mailserie. Het album, dat live is opgenomen in de Heron Road Studios, was een koptelefoon-concert, compleet passend bij de persoonlijke benadering van Who Am I. Het project vertelt namelijk het intieme en unieke verhaal van de zanger over identiteit, seksualiteit en geloof.

Het begon in 2020 met een videoserie, waarin Daryl voor de camera vertelt over zijn uitdagingen als het gaat om de zoektocht naar zijn seksuele identiteit in combinatie met gelovig opgevoed worden. Hierin neemt hij de kijker mee terug in de tijd naar zijn Molukse identiteit, en hoe dit invloed heeft gehad op het worden van sexposure slachtoffer en de rest van zijn toekomst. Niet leren praten over gevoelens en emoties is hier groot onderdeel van geweest.

De videoserie eindigde met een oproep voor een crowdfunding van €10.000,-, die hij in 2021 behaalde. Hiermee heeft hij zijn eerste album weten te bekostigen, zowel de opnames ervan als het drukken van fysieke CD’s.

Om het album nog meer diepgang te geven, heeft hij in 2022 een boek uitgegeven, waarin hij nóg uitgebreider en gedetailleerder ingaat op het verhaal in de videoserie. De serie eindigt vrij ‘open’, maar deze open eindes rond hij af in zijn boek. Daarnaast heeft hij in datzelfde jaar 3 (theater)shows gedaan, waarin hij het verhaal en de thematiek openlijk bespreekt met gasten en het publiek. In 2023 kwam ook nog een e-mailserie.

Al met al is het project een succes geweest, met duizenden video-views en honderden reacties. Liberalen zijn conservatiever gaan nadenken over de thematiek, en conservatieven zijn liberaler gaan denken. Ze zijn naar het midden gedreven, en meer met elkaar verbonden.

_____________________________________________
Copyright © 2024 Daryl Jay Kyle. Alle rechten voorbehouden. | KvK: 76813096